Утре погребват легендарния Йешич. Любимият му отбор го изпраща

Очакват и български фенове

Утре погребват легендарния Йешич. Любимият му отбор го изпраща | StandartNews.com

Бившият треньор на ЦСКА, Славия и Литекс Миодраг Йешич ще бъде погребан в понеделник (12 декември), съобщават сръбските медии. Самото погребение ще се извърши на гробището Топчидер от 14:00 часа българско време.

По-рано през деня Партизан организира специално изпращане на Йешич. То ще се състои на клубната база „Телеоптик-Партизан“ в Земун от 11:00 часа българско време. Очаква се български футболни фенове също да присъстват на погребението на Генерала.

Както е известно, в четвъртък (8 декември) Миодраг Йешич загина при автомобилна катастрофа на пътя Рума-Ярак, след като се блъсна в камион. Според една от версиите, бившият треньор е заспал зад волана.

Йешич е легендарен защитник на Партизан, като е играл още за турските Алтай и Трабзонспор. Има осем мача и два гола за националния отбор на Югославия.

Като треньор е работил в Европа, Азия и Африка, като на всеки от трите континента е печелил шампионски титли. Успехите му в Европа са постигнати в България. С ЦСКА печели шампионската титла през сезон 2004/05 и купата на страната през 2006 г. Начело на Литекс взима Купата през 2008 и Суперкупата през 2007 и 2008 г.

С тунизийския Сфаксиен печели Арабската шампионска лига през 2000 г.. Начело на либийския Ал Итихад става шампион на страната (2009 и 2010 г.), взима Купата през 2009 г. и Суперкупата през 2009 и 2010 г. В Азия стана първенец на Мианмар с Янгон Юнайтед през 2015.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай