Уругвай ухапа Италия с 1:0

Уругвай ухапа Италия с 1:0 | StandartNews.com

Англия се прибира без победа вкъщи

Уругвай се добра до 1/8-финалите на световното след 1:0 срещу Италия. Южноамериканците вкараха в 81-ата мин. Диего Годин засече с глава центриране от корнер. Минута по-рано Луис Суарес отново показа зъбите си. Канибала не издържа на напрежението и захапа Киелини по лявото рамо. Съдията обаче не видя случилото се. На "адзурите" не помогна нежната подкрепа от трибуните. Там бяха бившата съпруга на Джанлуджи Буфон - Алена Середова, Фани Негуеша, дамата на сърцето на Марио Балотели, както и любимата на Алесио Черчи - Федерика Рикарди.

Изгонването на Клаудио Маркизио пък нареди Италия на четвърто при най-грубите отбори с общо 8 червени картона на световни първенства. Лидер е Бразилия с 11, следван от Аржентина 10 и Уругвай 9.
За южноамериканците това беше двубой номер 50 на световни финали. Първият им мач е с Перу (1:0) на 18 юли 1930 г. в Монтевидео.

Англия пък си тръгва от световното след 0:0 с Коста Рика. Преди почивката Стъридж падна в наказателното поле на съперника, но дузпа не беше отсъдена. През втората част отново нападателят на "Ливърпул" пропусна да открие резултата, след като ударът му мина на сантиметри от страничната греда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай