Уникално съвпадение на финала на Шампионската лига

Точно преди 41 години Ливърпул удари Реал М именно в Париж

Уникално съвпадение на финала на Шампионската лига | StandartNews.com

Юрген Клоп заяви, че финал с Реал Мадрид в Шампионската лига е като съдба, като мениджърът на Ливърпул настоява, че Манчестър Сити ще бъде готов за неделния си мач с Нюкасъл.

Мърсисайдци изостават с точка от „гражданите“ и могат да поставят шампионите отново под натиск при победа или равенство с Тотнъм в събота вечер. Сити допуснаха горчив обрат в полуфиналите на ШЛ от Реал през седмицата, като испанският гранд е съперник на Ливърпул в Париж по-късно този месец в повторение на финала от 2018, спечелен от Кралския клуб с 3:1.

„Когато загубихме онзи финал, идеалното решение за мен беше да играем отново с Реал Мадрид – изглежда това е нашата съдба. Беше странно (както мачът, така и резултатът), Сити имаха малшанс. Реал мина през ПСЖ, Челси и Манчестър Сити, за да стигне до финала. Ако отстраниш тези отбори, то заслужаваш да спориш за титлата.

Да, ще бъде страхотно. Че не останахме щастливи в онази вечер в Киев през 2018 е ясно, но от тогава мина известно време. Щастлив съм да се опитам да вдигна трофея още веднъж, но дотогава има много мачове“, коментира германецът.

Има и друго съвпадение, което е уникално. Ливърпул и Реал Мадрид играха за първи път на финал за КЕШ точно преди 41 години и точно в Париж. Тогава, на 27 май 1981 година Ливърпул спечили трофея с победа с 1:0, като гола вкара защитникът Алан Кенеди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай