Ултраси окървавиха Коледата в Пловдив (ОБЗОР)

Ултраси окървавиха Коледата в Пловдив (ОБЗОР) | StandartNews.com

Две разбити глави, счупен нос и ръка в мелето

Агитките на "Локо" (Пд) и "Ботев" развалиха Коледата на съгражданите си под тепетата. Ултраси на двата тима окървавиха празника с жестоко меле. Екшънът се разиграл в събота вечерта пред заведението "Паша". Там група от около 40 привърженици на "канарчетата" си устроила парти за Рождество Христово. Но така и не успяла да го отпразнува. Според очевидци "бултрасите" станали жертва на добре измислен план от страна на "смърфовете". Известният фен на "Локо" Брадъра влязъл в заведението и предизвикал "канарчетата", които го погнали отвън. Там обаче ги чакала сериозна ударна бригада от агитката на "Локомотив", която била въоръжена с камъни, дървени прътове и ножове. Настанало меле, в което пострадали няколко "бултраси". Според различни източници двама от тях са със счупени глави, а друг бил с разбит нос и наранена ръка, трети с пукнати ребра, а четвърти с раздробени пръсти.

Жители на квартала реагирали на виковете и сигнализирали полицията, която успяла да сложи край на кървата баня. Преди това ултрасите на "Ботев" потърсили спасение в заведението, но гардовете му затворили вратите под носа им. Те се страхували, че битката може да се пренесе вътре и да пострадат останалите гости на "Паша". В момента органите на реда издирват участниците в мелето и се очаква днес да излязат със становище. Подобни инциденти не са нещо ново за Пловдив. Феновете на "Локо" и "Ботев" редовно си устройват подобни засади.

Феновете: Нормален бой, нищо страшно

Какво толкова се е случило?, обявиха за в. "Марица" привърженици на "Локо" (Пд). "Нещата са доста преувеличени, не беше толкова страшно, колкото го изкарват някои", твърдят анонимни участници в мелето.

Не така обаче мислят хората от квартала, където се намира заведението "Паша". Те се оплакаха пред репортерите, че почти всяка нощ са свидетели на подобни сцени. "Бабаити се млатят редовно, а полицията е на 100-200 метра и не взима никакви мерки", недоволстват живущите около клуба.

Няма пострадали, обявиха от спешното

Няма ранени в зверското меле между ултрасите на "Локо" и "Ботев". Това обявиха пред пловдивските медии от Спешното отделение на УМБАЛ. Нищо че там са били приети пострадали със сходни рани на тези, за които твърдят очевидците на боя. Просто запалянковците са предпочели да излъжат лекарите. По този начин те са избегнали задължителната среща с органите на реда, които започнаха разследване на инцидента. Така хем няма да бъдат съдени за хулиганско, хем са си спестили срама, че са били набити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай