Украинка спря Станимира на старта в Рио

Украинка спря Станимира на старта в Рио | StandartNews.com

Тежка загуба записа на старта на турнира по бокс в Рио най-добрата ни състезателка Станимира Петрова (51 кг в син екип). Тя бе изхвърлена от игрите от украинката Татяна Коп срещу която досега имаше 2 победи. Още от началото на мача Коп започна да пласира повече удари от Станимира. Единствено във втория рунд българката бе по-добрата. В крайна сметка съдиите дадоха предпочитание на Коп и й присъдиха победата с 2:1 гласа.

"Не съм очаквала такава загуба и то в първия кръг, но за съжаление се случват такива неща, бяха първите думи на Станимира след мача. Според треньора на нашите Палми Ранчев решението на съдиите за 2:1 гласа е било показателно, че те не са били сигурни, коя да предпочетат.

Междувременно първата от атлетките ни стартиращи в Рио Радослава Мавродиева (гюле) не успя да преодолее квалификацията. Шампионката ни постигна едва 17,21 м в най-добрия си опит и остана на 21-о място от 36 участнички. Точно 57 см не стигнаха на българката да влезе в първите 12, които продължиха за финала. В стрелбата Антон Ризов не успя да преодолее квалификацията на 50 м пушка от положение легнал. С 621,2 т той остана 27-и във втората от трите дисциплини на които участва в Рио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай