Ухапаният Киелини: Наказанието на Суарес е прекалено

Ухапаният Киелини: Наказанието на Суарес е прекалено | StandartNews.com

Рим. Наказанието на Луис Суарес е прекалено. Така Джорджо Киелини, който бе ухапан от Суарес по време на мач, определи санкциите на ФИФА срещу аса на Ливърпул.

Киелини призна, че изпитва съжаление към 27-годишния нападател и неговото семейство, които според него ще страдат.

На страницата на "Ювентус" защитникът написа: "В момента не изпитвам задоволство, реванш или яд срещу Суарес за инцидента, който стана на терена и който той причини".

"Остава само разочарованието и ядът от мача. В момента си мисля за Луис и неговото семейство, защото се изправят пред един много труден период", добави той.

"Винаги съм приемал безприкословно решенията на отговрните органи, но в същото вярвам, че предложената формула е прекалена", каза той.

"Искрено се надявам той да получи разрешение поне да остане близо до съотборниците си в мачовете, защото това наказание е разстройващо за един играч", добави Киелини.

На извънредно събиране на дисциплинарната комисия вчера Суарес бе наказан за 9 официални мача на Уругвай. Освен това Луис няма да може да играе футбол в следващите 4 месеца, както и да стъпва дори като фен на който и да е стадион.

Суарес беше изпратен у дома от лагера на Уругвай на световното първенство и там ще очаква обжалването на федерацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай