УЕФА каза кои са футболните лъжци на Европа

Централата с невиждани закани към играчи и клубове!

УЕФА каза кои са футболните лъжци на Европа | StandartNews.com

Президентът на УЕФА Александър Чеферин е категоричен, че всички футболисти, които играят в новосформираната Суперлига няма да имат право да играят на Световното и Европейското първенство.

"Все още се съветваме с правния ни отдел относно евентуалните санкции.

Моето мнение е, че възможно най-скоро футболистите трябва да получат забрана да се състезават във всички наши турнири. УЕФА и футболният свят стоят заедно срещу това позорно предложение, което бе прието от няколко клуба мотивирани от алчността", каза Чеферин. 

Той освен това директно атакува изпълнителният вицепрезидент на "Манчестър Юнайтед" Ед Уудуърд и боса на "Ювентус" Андреа Аниели, които само преди дни са го излъгали, че новините около Суперлигата са фалшиви и са доволни от направените промени в Шампионската лига, които УЕФА официално обяви днес.

"Призоваваме всички да останат изправени до нас. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че това никога няма да стане.

Тези клубове се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола.

Дали е възможно да има Шампионска лига без тези 12 клуба? Разбира се. В Европа има много добри отбори. Турнирът може да съществува с или без тях.

Бях адвокат по наказателни дела в продължение на 24 години, но никога, никога не съм виждал такива хора. Да започнем с Ед Уудуърд. Обади ми се миналия четвъртък и каза, че е много доволен от реформите и ги подкрепя напълно.

Тогава очевидно вече е бил подписал нещо друго. Андреа Аниели е най-голямото разочарование от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкова много, колкото той.

"Ювентус" беше в Серия "Б", "Ман Юнайтед" преди сър Алекс Фъргюсън са били... не знам къде. Астън Вила също е голям клуб", заяви Чеферин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай