УЕФА на път да откаже Ганчев

Хора на Платини готвят комисия заради ЦСКА

УЕФА на път да откаже Ганчев | StandartNews.com

София. Разследване на УЕФА може да откаже Гриша Ганчев от влизането на "Армията" с лиценза на "Литекс" и името ЦСКА 1923, научи "Стандарт". Бизнесменът вече е предупреден от отговорни фактори в БФС, че евроцентралата следи казуса. УЕФА и ФИФА не толерират промени, които са във финансов ущърб на играчи, треньори и клубове. Още повече ЦСКА е нарицателно име за дела.

И в момента в комисиите на ФИФА има няколко жалби за забавени пари. Най-голямото е на бившия треньор Павел Дочев. Гриша Ганчев няма никакво намерение да наследява задължения. Малко нереално изглежда "Титан" да изчисти с магическа пръчка борчовете и УЕФА да даде зелена светлина на евентуална сделка. Ганчев не е навит да вземе ЦСКА от долните дивизии, както стана с пловдивския "Ботев". УЕФА е дала знак, че при евентуално преместване на "Литекс" под името ЦСКА 1923 може да свика комисия и да разследва. Наказанията са всевъзможни.

Планът на Ганчев обаче е напълно чист по търговските закони на България, контрираха обаче юристи. Никой не може да му забрани да премести седалището на дружеството си и да го прекръсти. Юристи обясниха, че законите на всяка страна се поставят над тези на УЕФА. Т.е. няма как клубът на Гришата да бъде преследван, а санкциите на УЕФА ще са за изпадналия в несъстоятелност ЦСКА. Кой прав и кой крив - предстои да разберем днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай