УЕФА къса с ФИФА, прави първенства на 2 години

Сеп Блатер е ненавиждан от повечето хора в УЕФА

УЕФА къса с ФИФА, прави първенства на 2 години | StandartNews.com

УЕФА обсъжда възможността да се отцепи от ФИФА и да домакинства на свой турнир в знак на протест срещу избора на Сеп Блатер. Според заверата европейското първенство ще се провежда на всеки две години, като ще бъдат канени и велики футболни сили от останалите континенти. Радикалната инициатива е на датчанина Алън Хансен, бивш член на Изпълкома на УЕФА, като е представена на сбирката на 54-те членки миналия петък. Плановете са обсъждани още преди Блатер да бъде преизбран за шеф на ФИФА.

В същото време бившият премиер на Катар изригна срещу обвиненията, че е платил подкупи за домакинство на Мондиал 2022. Той нападна критиците и на свой ред ги обвини в расизъм, ислямофобия и ненавист към Арабския свят. Шейх Хамад бин Ясим бин Джабер ал-Тани, който заема поста от 2009 до 2013 г., заяви, че съмненията в корупция идват от страните, загубили съвсем честно битката за домакин на Мондиала.

"Вижте как говорят за Русия и за Катар", сподели той пред Fox News, "Разбира се, поддържаме Русия като домакин на 2018 година. Но накрая всичко отива при Катар, защото сме малка, арабска, ислямска държава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай