УЕФА раздава правосъдие. Ето кой си изпати

Глобата е в размер на 43 хиляди евро

УЕФА раздава правосъдие. Ето кой си изпати | StandartNews.com

Футболната федерация на Хърватия отнесе наказание от УЕФА заради "расистко и дискриминационно поведение". През септември тимът надиграха с 3:1 като гост състава на Австрия, като според европейската централа по време на срещата привърженици на "шахматистите" са отправяли обиди на расистка основа, а освен това са е имало и крайнодесни скандирания. Това съобщи БГНЕС.

Заради това поведение на феновете, хърватската федерация ще трябва да плати глоба в размер на 43 хиляди евро - 20 хиляди евро за дискриминация и 23 хиляди евро за други инциденти във Виена.

Освен това при следващото си домакинство хърватските национали ще играят на частично затворен стадион. "Ватрените" ще изтърпят наказанието си в мача срещу Уелс от квалификациите за Евро 2024 през март догодина.

В момента селекцията на Златко Далич се готви усилено за Световното първенство в Катар, което стартира на 20 ноември. Преди да отпътуват за Близкия изток вицесветовните шампиони от Мондиала в Русия ще изиграят една последна контрола срещу Саудитска Арабия на 16 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай