УЕФА гласи мини-турнир в Шампионската лига

Истанбул може да приеме всички мачове от финал фаза

УЕФА гласи мини-турнир в Шампионската лига | StandartNews.com

Турнирът в Шампионската лига по футбол може да завърши с мини-турнир в който всеки етап ще е от един мач. Това са обсъждали от УЕФА според британското издание "Mirror".
Турнирът бе прекъснат през март заради пандемията на коронавирус. Подобни мини-турнири могат да се проведат през август след приключването на отделните първенства.
Обсъжда се предложение всички оставащи мачове от Шампионската лига да се изиграят на едно място - към момента в Истанбул, където трябва да се проведе и финала на турнира.
Както е известно, до момента са излъчени половината четвъртфиналисти - Аталанта, ПСЖ, Атлетико Мадрид и РБ Лайпциг. Остават реваншите от осминафиналите, в които участват отборите на Барселона, Байерн, Челси, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Ювентус, Лион и Наполи.
В същото време съдбата на Лигата на нациите ще бъде обсъдена и на видеоконференция с участието на всички национални асоциации.
Обект на разговори в нея ще бъдат и Европейското първенство на жени, което трябва да се проведе през 2021 в Англия, както и това за младежи до 21 години.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай