Сряда,

Удар за Англия - без фенове в Рим

От: Владислав КОЛЕВ -
180
Удар за Англия - без фенове в Рим
A
A
A

Неприятна новина за англиаския национален отбор. Английските привърженици, пътуващи до Италия за да наблюдават четвъртфиналния сблъсък с Украйна на Евро 2020, бяха предупредени, че няма да бъдат допуснати на стадион „Олимпико“.

В изявление на италианското посолство в Лондон в четвъртък се казва, че поради настоящите коронавирусни рестрикции в страната „всеки, който е бил в Обединеното Кралство в предишните 14 дни, без значение от тяхната националност или статут на пребиваване няма да бъде допуснат в стадиона, дори и да има билет“.

Италия е в „червения списък“ на Великобритания за пътуващи, като пристигащите от Апенините в момента трябва да се изолират за пет дни.

Само тези, които могат да докажат, че са пристигнали в Италия поне преди шест дни, са се карантинирали за пет дни и са си направили тест за коронавирус след периода на изолация, който е бил отрицателен, ще бъдат допуснати на „Олимпико“.

Изключенията от карантината в Италия по законови причини няма да доведат до позволение за влизане в стадиона. Например, пътуващите, които преминават през Италия за по-малко от 36 часа или посещават страната за кратко поради работа, не трябва да се карантинират, но няма да бъдат допуснати на стадиона“, продължава съобщението.

Всеки, който бъде открит и не се изолира, ще бъде наказан. Феновете, базирани във Великобритания, не трябва следователно да пътуват до Италия, за да посетят мача в събота на „Олимпико“ в Рим“, завършва изявлението. 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com