Уайлдър остава шампион на WBC

Американецът и Тайсън Фюри не се победиха

Уайлдър остава шампион на WBC | StandartNews.com

Американецът Дионтей Уайлдър остава шампион на Световния боксов съвет (WBC). Това стана възможно, след като дългоочакваният му мач с британецът Тайсън Фюри обявен за боксовата битка на 2018 г. остана без победител след решение на съдиите. Мексиканският съдия Алехандро Рочин даде предимство на Уайлдър 115:111, канадецът Робърт Тапър отсъди 114:112 за Фюри, докато третият – Фил Едуардс от Великобритания 113:113, като по този начин срещата беше вписана като равенство.

Преди началото на този мач двамата сипеха закани един към друг, дори бяха готови да се сбият, когато бяха изправени лице в лице един срещу друг. Очакванията бяха за голямо зрелище и те определено го предложижа на претъпканата зала, в която имаше и огромна британска агитка. 

Ако не друго, този изход поне запази баланса на двамата без загуба на професионалния ринг. Но след срещата огромен брой анализатори бяха категорични, че победата е трябвало да бъде за Фюри, защото пласира повечето чисти удари. 

Уайлдър прати на два пъти съперника си в нокдаун - веднъж в деветия и веднъж в 12-ия рунд. Може би точно вторият нокдаун спаси американеца от загубата, защото беше изключително тежък и определено съперникът му извади късмет, че не беше нокаутиран в тази ситуация. 

Но още преди мача, особено в Щатите, очакваха Уайлдър да се справи с опонента си. Не за друго, а защото Фюри цели две години и половина беше извън ринга, трябваше да се справи с множество лични проблеми и мнозина се чудеха дали може отново да демонстрира нивото от времето, когато успя да победи Владимир Кличко. 

Е, оказа се, че Циганския крал не е забравил как да се бие и направи истинско зрелище за феновете. Той сваляше гарда си, демонстративно предизвикваше опонента си да го удари, като в същото време парираше всеки опасен удар към главата си. И тогава пласираше убийствени крошета и ъперкъти в целта. 

Определено началото беше по-силно за Фюри и той беше с по-точните удари. Уайлдър загуби и много от свежестта си в средата на мача, но като голям шампион показа, че когато е необходимо, може да се мобилизира. 

Той тръгна в атака в края на мача и успя да повали на два пъти съперника си в нокдаун. По-леко това беше в 9-ия рунд, а в 12-ия Фюри се оказа твърде сериозно разклатен и едва се изправи. Явно това накара и съдиите да не са единодушни в решението си и да присъдят равен изход от битката. 

Така голямото боксово зрелище на годината остана без победител, а при всички положения това означава, че Уайлдър и Фюри ще ни зарадват с още един сблъсък през 2019 г. Анализаторите и на Острова, и в Щатите обаче са категорични, че британецът е бил ограбен от реферите и е трябвало да бдъе обявен за победител в този мач. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай