Тушираха борбата като за финал

Тушираха борбата като за финал | StandartNews.com

Националите останаха с 4 медала от игрите

С технически туш приключи участието на българските борци на европейските игри в Баку. Надеждата ни за медал Радослав Великов бе помлян с 0:11 в 4,22 мин от украинеца Василий Шуптар в малкия финал в категория до 61 килограма при на свободняците. Преди това на полуфиналите българинът бе паднал също с технически туш от Бека Ломтадзе (Грузия), а преди това бе победил Шарунас Юрцис от Литва и Ясин Реджалари от Македония. Така Великов завърши пети в категорията.

При 70-килограмовите Мирослав Киров загуби шансове за бронз след като допусна поражение още в първата схватка на репешажите. Българинът падна от представителя на домакините Руслан Дибиргаджиев с 1:4 технически точки. Преди това нашето момче загуби от поляка Магомедмурад Гаджиев с 0:5.

В категория до 86 кг в свободния стил Георги Средков се представи по идентичен начин - поражение още на 1/8-финал от представителя на домакините Нурмагомед Гаджиев с 2:14 точки.

Димитър Крумчев също отпадна безславно на осминафинал, след като беше сразен с 0:6 точки от поляка Роберт Баран.
Свободняците си идват днес рано сутринта.

Така националите по борба приключиха игрите с общо 4 медала. Всички спечелиха класиците ни. Елица Янков спечели сребро, докато с бронз се окичиха Тайбе Юсеин, Евелина Николова и Даниел Александров. За момента тези остават единствените отличия за България в Баку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай