Турска компания е новият генерален спонсор на Турнира на шампионките

Турска компания е новият генерален спонсор на Турнира на шампионките | StandartNews.com

София. Международната строителна компания Garanti Koza ще бъде генерален спонсор на Турнира на шампионките на WTA през 2013 г, съобщиха организаторите за „Стандарт нюз". Престижното тенис състезание ще се състои в София от 29 октомври до 3 ноември.

От името на базираната в Истанбул компания членът на борда на Garanti Koza Серхан Байкал изрази задоволство от партньорството с Турнира на шампионките и смята, че "този турнир събира победителките в турнирите на WTA през 2013 г. и играе важна роля в развитието на спорта в тази част на света".

Като компания, която има бизнес интереси в София и съществен интерес в тениса, Garanti Koza се чувства на точното място да бъде свързана с Турнира на шампионките на WTA.

Garanti Koza в момента изгражда най-големия в света тенис център с 64 корта в комплекса Koza Park. Това съоръжение ще бъде домакин на турнира WTA Istanbul Cup и на Koza World of Sport Tennis Academy. Също в процес на изграждане е проектът на Garanti Koza Grand Kanyon в София, който ще обедини пазаруването, гостоприемството, отдиха и настаняването в една завършена лайфстайл среда.

Garanti Koza WTA Tournament of Champions ще се състои в София за втори път през 2013 г. и в него ще участват големи имена в световния тенис като Саманта Стоусър, Ана Иванович и Симона Халеп. "Ние наистина очакваме с нетърпение вълнуващ тенис в София през тази година", предсказва г-н Байкал.

"Ние сме много щастливи да приветстваме в нашия турнир мощна компания като Garanti Koza, която е с голяма отдаденост към тениса, и очакваме с нетърпение едно успешно и ползотворно партньорство", заяви Стефан Цветков, Директор на турнира и президент на БФТ.

„Развълнувани сме, че Garanti Koza подписа като главен спонсор на Турнира на шампионките, - заяви председателят и изпълнителен директор на WTA Стейси Аластър. – Дебютът на турнира в София миналата година беше огромен успех и ние сме радостни, че компания от световна класа със силни връзки с тениса, се включва, за да помогне да се издигне това състезание на ново ниво".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай