Цял Дортмунд иска на финала

Спонсорите на "Байерн" скочиха на Ули Хьонес

Цял Дортмунд иска на финала | StandartNews.com

Дортмунд. Общо 502 567 са заявките само от страна на феновете на "Борусия" Д преди финала в Шампионската лига срещу "Байерн", пише Der Western. По официални статистики населението на Дортмунд е около 580 000 жители. Голяма част обаче ще останат разочаровани, тъй като от УЕФА пускат само по 25 000 пропуска за двата отбора. Затова от фенклуба на "Борусия" обявиха, че ще теглят жребий, за да определят щастливците, които ще отидат на 25 май на "Уембли". 958 от тези 25 000 билета пък са запазени за ВИП гости на "миньорите".

В същото време скандалът с укриването на данъци от страна на президента на "Байерн" Юли Хьонес се разраства. Главните спонсори на баварците - "Адидас", "Ауди", "Фолксваген" и "Дойче Телеком", настояват по време на разследването той да напусне поста си. Очаква се днес Хьонес да разкрие дали ще си подаде оставката и кога точно ще стане това.

Иначе "Борусия" и "Байерн" завършиха 1:1 в Бундеслигата, а мачът ще се запомни със скандала между Юрген Клоп и Матиас Замер. "Не беше правилно от негова страна. Каня го на партия шах, за да се разберем. По принцип сме приятели", каза треньорът на "Борусия", който се разкрещя в лицето на Замер по време на мача. Причина за искрите бе изгонването на Рафиня. "Клоп има самочувствие и е нормално да се държи наперено, но трябва да уважава по-старите", добави пък Замер.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай