"ЦСКА-София" в елита, другото чака за "Б"

"ЦСКА-София" в елита, другото чака за "Б" | StandartNews.com

"ЦСКА-София" официално стана част от Първа професионална лига, след като Изпълкома на БФС определи състава й. Клубът ще играе там на базата на лиценза на "Литекс".

"Всичко е законно. По търговския и футболния закон. След като "Литекс" са решили така, нищо не можем да направим. Важно е да има хора, които финансират клубовете. А феновете преценяват. УЕФА и ФИФА тези неща не ги интересуват. Те се наместват единствено, когато има проблем на международно ниво. В България има 32 отбора с името "Ботев", над 20 "Левски" и 18 "Пирин", както и "Чикаго файър". Така са решили хората, които ги издържат", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Той отказа да коментира нападките от страна на Гриша Ганчев, че е корумпиран. "Дайте друг въпрос", измъкна се шефът на футболната централа. Автентичното ЦСКА пък има възможност да рита в "Б" група. За целта трябва да изчисти документите си до 25 юли. Същото трябва да сторят още "Ботев" (Вр), "Етър", "Локо" (Сф) и "Витоша" (Бистрица). "При тях нещата са и в ръцете на съда. Той ще определи кой оздравителен план ще приеме. Хайде да не играем на ринги-ринги-рае", допълни Борислав Михайлов. Ако Васил Божков спечели кредиторите, но не може да уреди "армейците" за "Б", то отборът отново ще рита във "В" група. "Там сезонът започва по-късно, но пак няма да може да правят трансфери. Наказанието им обаче изтича зимата", завърши Боби. Той похвали съдиите, че под надзора Марк Бата са свали тон и 100 килограма.

Отхвърлиха плановете за оздравяване

на ПФК ЦСКА АД, които бяха представени от Васил Божков и Гриша Ганчев. Съдът обяви, че в тях има пропуски, които трябва да бъдат отстранени. "Нове холдинг" има да коригира пет точки. Ганчев пък - шест. Освен това е назначено разследване на действията на синдик Дора Милева след оплакване от страна на Николай Паслар.

"Армеец": Плашат ме всеки ден

Един от избягалите от хибридното ЦСКА призна, че е бил заплашван. Юношата на "червените" Марио Йорданов дори вече се присъедини към лагера на ПФК ЦСКА АД. "Истинското ЦСКА отново се събра и аз съм изключително горд, че съм част от него! Цял ден ми звънят със заплахи, пишат ми на лични съобщения и постват на стената ми как аз съм предател. Моят въпрос е защо аз съм предател? Защото тренирам 10 години в този клуб?", написа младока на своя "Фейсбук". "ЦСКА не е "Литекс" и аз не искам да бъда част от този "хибрид"!", сподели още Йорданов. Същото стори и друг от плютите - Дарин Захаринов. Калоян Стефанов пък стана жертва на грозна атака. Той бе набеден, че Станислав Иванов от "Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай