ЦСКА дочака Марто, поиска и Бербатов

Чаках младо момче, централен нападател, майтапи се Стойчо

ЦСКА дочака Марто, поиска и Бербатов | StandartNews.com

В ЦСКА изпаднаха в екстаз от завръщането на Мартин Петров на "Армията". Двамата шефове Александър Тодоров и Александър Томов пристигнаха в комплект, за да представят ветерана и да го приветстват. "Мечтая един ден Мартин и Бербатов да играят отново в ЦСКА, засега сме го постигнали на 50%". Радвам се, че Марто се завърна в своя дом и в този момент ще помогне на клуба за постигане на по-високи резултати", кефеше се Тодоров. После силният човек в ЦСКА Сашо Томов също изказа задоволство: "За нас в ЦСКА връщането на Мартин Петров е събитие. Първо защото той е част от историята на клуба, а ние събираме всички армейски поколения, всички сили на армейската общност в едно. Ние сме убедени, че неговото футболно майсторство ще възкръсне на нашите терени, че ще може да привнесе една нова култура, която той придоби в много именити европейски клубове", добави Томов. Макар че закъсня - на брифинга се появи и мениджърът на Мартин Петров - Лъчо Танев. "Това са чувства, които вълнуват и мен, дълго време съм играл тук. В живота има и по-важни неща от парите, има чувства, благодарност затова откъде си тръгнал. Мартин е сериозно момче, да се надявам че това ще бъде един успешен ход за него и за клуба", сподели агентът.

Самият Петров пристигна на "Армията" с ултра мощен звяр - "Нисан GTR". Дълго, след като звездата гарира сивата спортна кола - кибици и "червени легенди" цъкаха с език. Бъканият с всевъзможни екстри автомобил струва около 100 000 евро, а джантите му - колкото месечната заплата, която ще прибира левичаря в ЦСКА, басираха се фенове на "армейците".

Марто се разходи вътре в стадиона заради снимка за клубния сайт и телевизия. на връщане в тунела той беше пресрещнат от треньора Стойчо Младенов. ""Аз исках централен нападател. Мислех, че ще ми докарате някое младо момче", пошегува се Екзекутора в тунела на "Армията".

Бившият национал: Бях се отказал, жена ми ме върна

Новото попълнение на ЦСКА Мартин Петров се завърна официално на "Армията". Залата за брифинги на стадиона едва побра журналистите, които дойдоха да отразят събитието. Врачанинът, който е парафирал договор до 30 юни 2014-а, бе приятно изненадан, когато дете от школата и Джони Велинов изскочиха от задния вход и му връчиха червената фланелка с номер 17 и шалче. "Уплаших се, че момчето нахлу, за да ме съблече, а не да ме облича", пошегува се Марто. После продължи сериозно и емоционално:

Пред мен имаше две възможности. Или да се откажа от футбола, или да продължа да играя, да се наслаждавам. Няма да забравя момента, когато преди 2 седмици се завърнах в България. Казах на жена ми, че се отказвам, че не мога да тренирам самостоятелно. Тя обаче ме разубеди с думите "разбери, ти не можеш да се откажеш, защото сърцето не ти го дава".

Надявам се с присъствието ми в ЦСКА да започне да прави това, което е правил и преди, искам публиката да се завърне, а аз да показвам качествата си на терена. Идвам с целта да играя, липсва ми игрови ритъм. Физическото ми състояние мисля, че е добро. Трудно е обаче, когато нямаш мачове. Не съм играл от една година, подготовката ми не мина добре, но с опита си се надявам да вляза в ритъм възможно най-скоро. Ако нещата в Англия или Германия бяха станали, нямаше да има повече възможност да играя за ЦСКА. Аз обаче нямаше да се върна да играя в друг отбор, щях да се върна в ЦСКА дори и във "В" група.

Не идвам да отбивам номера и да се правя на голямата звезда, ще опитам да помогна много на младите момчета, в тях виждам себе си преди 15 години. Ще опитам да помогна на ЦСКА с каквото мога, защото клубът наистина е в деликатен момент. Засега, дори и с присъствието си, се надявам да помогна на ЦСКА. Планирал съм, че след края на сезона ще е краят на моята кариера. Сега мисля, че имам още сили да играя футбол на добро ниво. Когато видя, че нямам такива, ще е по-добре да се даде път на младите. Засега нямам планове за бъдещето, но защо да не предам опита си и като треньор, първо трябва да изкарам курсовете. Надявах се името, което съм изградил в Англия, да ми помогне да си намеря отбор, но за съжаление не се получи. Имам желание на всеки един съперник да вкарам гол. Важното е отборът да играе добре и да побеждава във всеки мач.

Нормално е да има критика към всеки футболист, но е хубаво, когато тя е градивна, с цел да се помогне на даден състезател. Не може нещата винаги да са цветни, но не е приятно, когато критиката идва с цел да обиди някой. Критики трябва да има, за да може един отбор да върви

напред, но те трябва да са градивни.

Новият формат на шампионата го приемам позитивно, защото след Нова година ще останат само отбори, които се борят за шампион и за евротурнирите. Публиката започва да се връща по стадионите, на дербитата те са почти пълни. Дано само няма ексцесии, защото това не е хубаво. Абсолютно никаква оферта не съм имал от Лудогорец".

Ще развалим празника им, плашат от "Берое"

В "Берое" се заканиха да развалят празничното настроение, завладяло "Армията" покрай връщането на Мартин Петров. "Определено настроението е много добро", сподели помощник-треньорът Левон Апкарян, "Момчетата тренират сериозно. Знаем, че този мач в София ще е много тежък и труден. Срещу един много стойностен отбор. Готвим се съвсем отговорно и сериозно. Имаме сили да победим. Момчетата са показвали много пъти, че могат да победят всеки един отбор в "А" група и точно за това отиваме в София. Разбира се, на базата на футболни качества, на това, с което сме запознали отбора - начин на игра на ЦСКА. На тези неща ще разчитаме и най-вече на нашите силни страни. Още веднъж казвам - отиваме за победа", изцепи се помощникът на Петър Хубчев без да се притеснява от статистиката, според която "Берое" няма победа срещу ЦСКА в София.

" Ако искаш да побеждаваш не трябва нищо да те притеснява. Най-вече трябва да се съобразиш със силните страни на ЦСКА. Това не е този отбор, който бе в началото. Запознати сме с тях. Нищо не ни притеснява. Отиваме да играем футбол", завърши Левон Апкарян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай