ЦСКА чака "Трейс" за нов спонсор

Търсени сме за базите, уточниха от компанията

ЦСКА чака "Трейс"  за нов спонсор | StandartNews.com

ЦСКА чака една от най-авторитетните родни компании за нов генерален спонсор.

Става въпрос за строителния гигант "Трейс Груп Холд", познат с отличната си работа по новите лъчи на софийското метро и част от отсечките на магистрала "Тракия". В интернет дори гръмна информация, че договорът е опечен срещу 2 млн. лева годишно. "

Топло", заявиха от ръководството на ЦСКА, но се въздържаха от официална информация. Съобщение на компанията по-късно обаче беше кратко и ясно: "Във връзка с разпространената неофициална информация, че "Трейс Груп Холд" АД е новият спонсор на ЦСКА, като публично дружество и в изпълнение на задълженията ни по Закона за публично предлагане на ценни книжа, бихме искали да заявим следното:

От ръководството на ЦСКА бяхме потърсени като една от водещите строителни компании по повод реконструкцията на стадион "Българска армия" и на базата на клуба в Панчарево, но въпросът за спонсорството не е дебатиран. На този етап от разговорите не сме поемали такъв ангажимент към клуба".

Шеф и мажоритарен акционер в "Трейс груп Холд" е старозагорецът Николай Михайлов. Фамилията има опит във футбола покрай третодивизионния "Верея". Президент и основател на клуба е синът на Николай Михайлов - Галин. Именно той вдигна страхотна база в Стара Загора, на която тренират почти всички гостуващи на "Берое" съперници. Терените минават за едни от най-добрите в България. "Верея" развива и детско-юношеска школа.

ЦСКА е без генерален спонсор от лятото и на няколко пъти отлагаше обявяването на такъв. Този път "червените" са обещали да представят новия спонсор в последните дни на януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай