ЦСКА-София се измъчи срещу Верея

Тиаго Родригес се превърна в герой за столичани

ЦСКА-София се измъчи срещу Верея | StandartNews.com

ЦСКА-София си върна втората позиция в класирането след победа над последния в класирането Верея. "Столичани" стигнаха до трудна победа като гости в Стара Загора с минималното 1:0 в срещата от 19-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение отбеляза Тиаго Родригес в 27-ата минута.
Първата сериозна опасност беше пред вратата на гостите. Още в 4-ата минута Вушорович бе изпуснат от Перейра и излезе очи в очи със Стипица, но стреля в тялото на вратаря. Едва в 18-ата минута гостите отправиха първия си точен удар. Тиаго шутира от границата на наказателното поле в ръцете на Георгиев. 
В 25-ата минута Десподов получи шанс да стреля от фаул пред границата на наказателното поле, но удърът му бе уловен от Георгиев. Две минути по-късно ЦСКА-София откри резултата при единственото си сериозно положение за първото полувреме. Десподов изведе Тиаго очи в очи с Георгиев, стражът на Верея не се намеси по най-добрия начин, позволявайки на топката да мине между краката му без халфът на червените да играе с нея. Тиаго се възползва от грешката, заобиколи стража и вкара на празната врата за 1:0. Малко по-късно старозагорци отново застрашиха сериозно вратата на Стипица. Здравко Илиев центрира много опасно отдясно към Рюстемов, но нападателят на домакините не успя да засече подаването. Така двата отбора се прибраха на почивката при резултат 1:0 за ЦСКА-София.

През втората част столичани заиграха по-добре и до края на двубоя не позволиха повече опасности пред Стипица. В 59-ата минута Перейра стреля над вратата от удобна позиция, но дори да бе вкарал, попадението нямаше да бъде зачетено заради отсъден фаул на Чорбаджийски при игра за висока топка, какъвто обаче нямаше. Три минути по-късно Мауридес направи фрапантен пропуск. Жеферсон му подаде на 4-5 метра пред вратата, но таранът, който бе оставен напълно непокрит, не уцели добре топката и Георгиев я улови. Така гостите стигнаха до измъчен успех срещу опашкарите на ППЛ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай