ЦСКА надви Черно море, остава в битката за титлата

Двубоят се игра в Пазарджик

ЦСКА надви Черно море, остава в битката за титлата | StandartNews.com

Снимка: официален сайт на ЦСКА София

Отборът на ЦСКА София излезе поне временно на първото място в класирането на Първа лига, след като победи Черно море с 2:0 в мач от първия плейофен кръг на първенството. Въпреки че "червените" бяха домакини, двубоят се игра в Пазарджик заради наказанието им.

Играчите на Саша Илич можеха да поведат рано в резултата, но в 15-та минута удар на Марселино Кареасо бе отбит от вратаря на "моряците" Иван Дюлгеров в гредата. Тимът на Илиан Илиев се отбраняваше добре и не позволяваше много опасности пред своята врата, но защитата на варненци се пропука в 79-та минута, когато след рикошет топката попадна в Маурисио Гарсес, който не сбърка от близко разстояние.

До края Черно море не успя да отговори на предизвикателството, а в добавеното време "червените" вкараха втори гол след далечен изстрел на Джонатан Линдсет и слаба намеса на Дюлгеров. Така ЦСКА София записа минимален успех и дръпна с две точки на върха в класирането преди мача на Лудогорец с Локомотив (Пловдив) по-късно тази вечер. Черно море заема пета позиция в подреждането с актив от 53 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай