Локомотив Пд отново с Купата на България!

До момента герой е вратарят на Локомотив Мартин Луков

Локомотив Пд отново с Купата на България! | StandartNews.com

Локомотив Пд спечели за втори пореден път Купата на България. Пловдивчани спечелиха при дузпите с безупречни изпълнения.

Психарят Али Соу изпусна за ЦСКА. Но явно по-обременени са тези, които му дадоха да изпълнява дузпа. И около Френска Полинезия знаят, че той не става за нищо в драматичните ситуации на терена.

В редовното време и продълженията гол не бе отбелязан и резултатът остана 0:0.

"Червените" могат повече да съжаляват, че не стгигнаха до победата до момента.  

В 35-ата минута Аралица поиска дузпа, претендирайки, че Антов го е съборил в наказателното поле, но реферът Георги Кабаков остана безмълвен.

В 43-ата минута червените успяха да затруднят по-сериозно Локомотив. Занев засече с глава центриране от корнер, топката рикошира в гърба на Соу и затрудни Луков, но в крайна сметка вратарят на смърфовете плонжира и изби.

Първият точен удар за втората част стана факт в 69-ата минута. Отправи го резервата Енрике, но Луков улови. Четири минути по-късно Турицов надбяга Петрович и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Енрике засече с глава, а Луков, който беше напуснал рамката на вратата, се върна и изби пред голлинията.

В 77-ата минута Мазику шутира опасно от далечна дистанция, но покрай вратата. Пет минути по-късно Тиаго стреля от фаул, Луков изби в малкото наказателно поле, но за късмет на стража на Локо топката попадна в негов съотборник, който изчисти.

Определено герой за пловдивчани в редовното време беше вратарят Мартин Луков.

В 115-та минута футболният рецидивист Кристиян Малинов остави отбора си с човек по-малко за втори жълт и логично червен катртон.

Така финалът завърши 0:0 и се сгигна до дузпи. Там Акрапович пусна Илко Пиргов да спасява дузпи за Локомотив и очевидно взе правилното решение.

Там пловдивчани бяха с желязна психика и спечелиха с 5:3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай