Циципас започна с победа в София

Гъркът спечели в два сета

Циципас започна с победа в София | StandartNews.com

Стефанос Циципас се класира трудно за четвъртфиналите на турнира по тенис Sofia Open ATP 250. Гъркът, който е под №2 в схемата надви със 7:6(5), 6:4 Ян-Ленард Щруф (Гер). Двубоят на централния корт в "Арена Армеец" продължи 90 минути. За Циципас това бе първи мач след достигането до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия в края на миналия месец, но гръцкият талант не показа да е изгубил форма оттогава. Двубоят бе много равностоен и за целия мач имаше само един пробив, който дойде в петия гейм на втория сет. През останалото време двата играчи неизменно печелеха подаванията си. В тайбрека на първия сет Циципас поведе бързо с 3:0 точки, допусна изравняване до 4:4, но след това направи нов минипробив за 6:4, за да спечели откриващата част със 7:5.
В края на втория сет Циципас пропусна един мачбол на свой сервис, след това трябваше да спасява и точка за пробив, но в крайна сметка удържа подаването си и се класира сред най-добрите осем на турнира. Негов съперник на четвъртфиналите ще бъде французинът Гаел Монфис, който по-рано през деня победи в два сета Михаил Кукушкин от Казахстан. Срещата между Циципас и Монфис ще бъде последна на  централния корт в петък.
"За първи път играя така, все едно съм у дома. Искам да поздравя хората, които ме подкрепяха през целия мач. Чувствах се уверен и се надявам, че ще продължа да показвам добра игра на публиката. Ян-Ленард Щруф показа много добра игра, но имах късмет в някои разигравания и това доста ми помогна да спечеля", каза след мача Циципас. Преди това Матео Беретини поднесе най-голямата изненада от началото на Sofia Open 2019. 22-годишният италианец победи във втория кръг водача в схемата Карен Хачанов с 6:7 (6), 6:3, 6:4 след повече от два часа игра на централния корт в „Арена Армеец“.  На четвъртфиналите в петък италианецът Фернандо Вердаско (Испания), който победи Мариус Копил (Румъния) с 6:2, 4:6, 6:1.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай