Циципас вече е на полуфинал в Мелбърн

Гръцкото чудо се справи и с Агут и стана най-младия тенисист достигнал полуфинал в Големия шлем след Ноле на US Open 2007

Циципас вече е на полуфинал в Мелбърн | StandartNews.com

Гръцката сензация в тениса Стефанос Циципас продължава да пише историята в Мелбърн. 20-годишният елин се класира за първия си полуфинал в турнир от големия шлем след като победи Роберто Баутиста Агут със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (2) за 3 часа и 14 минути. С достигането си до финалната четворка в Мелбърн Циципас, който е на 20 години и 168 дни стана най-младия класирал се за полуфиналите на турнир от Големия шлез от 2007-а, когато това направи Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия.

"Всичко това е почти като някаква приказка. Просто изживявам мечтата си, за която съм работил толкова много", коментира щастливият Циципас след успеха си.  - "Чувствам се емоционално, но не чак толкова защото, защото наистина съм работил здраво, за да бъда тук. В началото на годината казах, че целта ми е да достигна полуфиналите в Шлем. Когато отговорих на този въпрос ми се струваш лудост. Но ето, че всъщност е реалност и тъкмо се случи", добави гръцкият талант. 

"Най-голямото предизвикателство беше да се подготвя за този мач", коментира Циципас относно необходимостта да се изправи срещу Агут по-малко от 48 часа след победата над Федерер. "Социалните медии, големите медии, бяха полудяли след тази победа. Цялото внимание се насочи към мен. Най-трудно беше да остана концентриран и фокусиран. Наистина съм щастлив как играх днес, защото това доказа, че случилото се срещу Роджър не е било случайност", добави Циципас.

Той спря серията от девет поредни победи на 30-годишния Агут, който дойде в Мелбърн като шампион от Доха, а след това изхвърли играчи като Анди Мъри, Джон Милмън, Карен Хачанов и миналогодишния финалист Марин Чилич.

На четвърфнинала в Мелбърн Циципас, който е под №14 в схемата победи легендата в тениса Роджер Федерер. За място на финила Стефанос ще играе с победителя от мача Рафа Надал - Франсис Тиафо. Гъркът и Агут ще пристигнат в София веднага след откритото първенство на Австралия. Двамата ще участват в Sofia Open от АТР 250.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай