Циципас спечели финала в Лондон

Гъркът победи за титлата на АТР Доминик Тийм

Циципас спечели финала в Лондон | StandartNews.com

Стефанос Циципас е новият шампион от финалите на АТП в Лондон. В изключителен сблъсък, 21-годишният гръцки талант победи Доминик Тийм (Ав) с 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) след повече от два часа и половина игра. По този начин Циципас спечели най-голямата титла в кариерата си.
Това беше седми дуел между двамата, а Циципас записа трета победа. За нея той ще си осигури $2,656,000 от наградния фонд и 1300 точи за ранглистата на АТП. Финалистът Тийм ще трябва да се задоволи с $1,302,000 и 800 точки.
Мачът тази вечер в Лондон беше повече от достоен за финал. В първия сет играта беше изключително равностойна и двамата претенденти взимаха сервис-геймовете си, като така заслужено се стигна до тайбрек, в който по-опитният Тийм се наложи с 8:6 точки.
Загубата на първата част по никакъв начин не се отрази негативно на Циципас, който наложи контрол през втория сет и поведе с 5:1 гейма, след което изравни след 6:2.
Във финалната част Циципас първи нанесе тежък удар и поведе с 3:1 гейма, но Тийм отговори и изравни за 3:3. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който младокът от Гърция се налижи със 7:4 точки.
„За мен това е много труден момент. Поздравления за Стефанос, който изигра не само страхотен финал, но и турнир като цяло. Надявам се, че в бъдеще ще играем на още много големи финали един срещу друг“, каза в интервюто на корта финалистът Тийм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай