Вторник,

Цирк и във футбола! Какво става в НДК, има ли конгрес

От: Редакция -
498
Цирк и във футбола! Какво става в НДК, има ли конгрес
A
A
A

Нов цирк се разиграва в българския футбол, а арената му е НДК.

Днес трябваше там да се проведе конгрес на БФС, който от футболната централа официално отмениха преди седмици. Според опозиционния кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов обаче в момента конгресът тече.

"Залата е резервирана и платена, 30 хиляди лева, ако има конференция с пет човека, тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете. Ясно е какъв цирк се разиграва, но конгрес има, конгресът не е отменен", обяви Бербатов при пристигането си пред НДК

От ръководството на футболната централа обаче заявяват, че конгресът е отменен, а днес се провежда само работна конференция в зала 3 на НДК. 

"Трябва да бъдем допуснати в зала 3, защото сме си подали документите в срок, както си е по Устава на БФС. Надявам се клубовете, които са издигнали делегати в срок, както е по Устав, за да може всичко да е законно, да присъстват. Ако не бъдем допуснати, тогава има и юристи с нас, ще обсъдим какво да правим, за да предприемем по-нататъшни действия или да изчакаме да се появи БФС, за да си проведе конгреса. Чакаме да се проведе конгрес", каза Бербатов.

Преди него пред НДК пристигнаха Стилиян Петров, Мартин Петров и другите членове на екипа му, както и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който заяви, че конгрес няма да има.

По-късно на мястото дойде и министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

"Не знам какво ще се случи, с моя заповед комисия от ММС днес ще удостовери какво се случва в НДК, защото информациите са противоречиви, никой не знае какво се случва. Аз проверих залите, всички зали са празни, ще излезем с доклад", обяви Василев, който дойде лично да провери какво се случва в НДК.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com