Трима шампиони от Кортина ще карат в Банско

61 състезатели от 19 нации са заявени за гигантските слаломи за Световната купа под Тодорка

Трима шампиони от Кортина ще карат в Банско | StandartNews.com

Трима от актуалните световни шампиони от Кортина д’Ампецо (Италия) ще участват тази седмица в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско. 

Сред тези 61 алпийци от 19 държави, които са потвърдили участие са французинът Матьо Февър (световен шампион в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), австриецът Марко Шварц (световен шампион в комбинацията и бронзов в гигантския слалом) и норвежецът Фабиан Вилкенс Солхейм (световен шампион в отборната надпревара). 

От алпийците, спечелили медали в Кортина, в Банско ще са Алекси Пентюро (бронз, Супер-Г, сребро Алпийска комбинация), Лоик Меяр,  (бронз, Паралелен гигантски слаломи Алпийска комбинация), Лука де Алипрандини (сребро Гигантски слалом), Филип Зубчич (сребро, Паралелен гигантски слалом) и Хенрик Кристоферсен, (бронз, слалом).Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина в Банско. Пентюро е лидер в момента в класирането за голямата Световна купа с 924 т, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 и за паралелен гигантски слалом със 100 т.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом. И двата старта са от 11 и 14 часа наше време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай