Три българки на финал на Евро 2016 днес

Три българки на финал на Евро 2016 днес | StandartNews.com

Три български атлетки ще участват днес на финалите в дисциплините си на 3-ото европейско първенство в Амстердам.

Първа до битката за медалите стигна Мирела Демирева (скок на височина). Тя преодоля от третия опит квалификационната норма от 192 см и завърши четвърта. Разпределението на медалите в дисциплината започва тази вечер от 18,30 ч (бъл. вр).

Звездата ни в спринта Ивет Лалова-Колио завърши безапелационно първа в полуфиналната си серия на 200 м и с личен рекорд за сезона от 22,57 сек даде заявка за титлата във финала довечера от 20,10 ч (бъл. вр).

Последна място на финала намери бронзовата медалистка от Евро 2015 в зала в Прага Радослава Мавродиева (на снимката). Тя постигна 17,16 м във втория си опит и с десети резултат от двете квалификационни групи се класира за финалното състезание днес от 18,05 ч.

Финалистките ни, както и останалите ни атлети участващи на Евро 2016 ще имат подкрепата от трибуните на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той е в Амстердам по покана на Европейската атлетическа асоциация. Кралев гледа състезанията заедно с първия вицепрезидент на ЕАА Добромир Карамаринов.

Ивет Лалова - Колио благодари на министъра, че е дошъл да гледа на живо европейското и да подкрепя българските атлети. Красен Кралев е първия български спортен министър, който гледа на живо шампионат по лека атлетика от този ранг.

Българите на Евро 2016 на 7 юли

11,40 ч (бъл.вр) троен скок, мъже квалификация - Георги Цонов, Златозар Атанасов, Момчил Караилиев, 13,15 ч 100 м, жени, серии Инна Ефтимова, 18,05 ч, гюле, жени Финал Радослава Мавродиева, 18,30 ч, скок на височина, финал Мирела Демирева, 20,10 ч, 200 м, жени Финал Ивет Лалова. Всички стартове се излъчват на живо по Евроспорт и Евроспорт 2

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай