Треньорът на националите с важен призив

Коронавирусът не е за подценяване, заяви Георги Дерменджиев

Треньорът на националите с важен призив | StandartNews.com

Треньорът на футболните национали Георги Дерменджиев, се обърна към всички футболисти в България във връзка с разпространението на коронавируса. Треньорът следи изкъсо футболистите и е загрижен за тяхното състояние. Дермежджиев може да бъде забелязан на трибуните на почти всеки интересен мач от efbet Лига. Опитният специалист заяви пред Gong.bg, че играчите трябва да бъдат дисциплинирани и отговорни.

"Коронавирусът в никакъв случай не е за подценяване. Именно поради тази причина футболистите трябва да бъдат много дисциплинирани и отговорни. Трябва да внимават къде ходят и с кого се срещат. Виждате напоследък какво се случва. В някои клубове има доста заразени играчи. Тяхната професия е строго специфична и изисква специално внимание. Ако един футболист се разболее, се налага да си стои две седмици вкъщи. Това означава, че той губи форма. После започва всичко отначало и възвръща трудно функционалното си състояние.

Те са млади хора със силни организми и го преодоляват, но губят форма. Ако пък се стигне до приемане на антибиотици, става още по-сложно. Веднъж трябва да се възстановят от болестта, а след това да влизат в ритъм. По този начин ще загубят доста време. Именно поради тази причина е нужно да спазват правилата и да намалят излизанията по кафенета и ресторанти. Футболистите са нужни на клубовете си и на националния отбор. Затова е нужна строга дисциплина. Виждате, че в цяла Европа футболистите се стараят да се предпазят", заяви Дерменджиев. 

"Футболистите много се стараха, но ясно пролича, че изолацията заради коронавируса им е повлияла. Този шампионат беше доста специфичен. Все пак паузата не бе никак кратка. Надявам се колкото се може по-бързо да влязат в оптимална форма. Знаете, че има промяна във формата в Европа. В началото ще се играе по един мач. Лудогорец ще участва в Шампионската лига, а ЦСКА, Славия и Локомотив Пловдив в Лига Европа. Отборът на Славия става все по-симпатичен с играта си, а Локомотив напълно заслужено взе Купата на България", завърши селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай