Трансферът на лятото. Ще тежат ли парите

Дарвин Нунес ще попадне в Топ на най-скъпите сделки във Видшата лига

Трансферът на лятото. Ще тежат ли парите | StandartNews.com

Дарвин Нунеш попадна в топ 5 на най-скъпите трансфери в историята на английската Висша лига, като в същото време е №1 по този показател за Ливърпул. Но това далеч не е гаранция, че ще се превърне в една от звездите на „острова“, защото името му попадна в списък, над който тегне лоша карма.

„Мърсисайдци“ ще платят за уругваеца €75 млн. на Бенфика, а с бонусите цената му може да достигне почти €100 млн. Това го поставя в компанията на Джак Грийлиш, Ромелу Лукаку, Пол Погба и Хари Магуайър.

Всеки един от споменатите обаче не оправдава почти с нищо колосалните суми, които клубовете им платиха за тях. Лукаку дори на два пъти намира място в класацията за топ трансфери, като веднъж се озовава в Манчестър Юнайтед от Евертън и веднъж от Интер в Челси.

Пол Погба има своята незавидна съдба. Или поне по отношение на футбола, защото във финансов план не е от хората, които заслужават съжаление. Нъ винаги успява да излъже всички, че е голям играч. А той просто не е!

Хари Магуайър е може би най-добрият пример за лоша поличба от колосален трансфер. Централният бранител бе нарочен за следващия Върджил ван Дайк, когато напусна Лестър Сити в посока Манчестър Юнайтед срещу €87 млн. Той трябваше да вкара в ред слабата защита на „червените дяволи“, но вместо това тя се превърна в кошмар.

Три години под ред Магуайър е водещ обект за шеги в социалните мрежи, защото изявите му на терена на моменти са толкова комични, че мнозина недоумяват как подобен играч играе за клуб от ранга на Манчестър Юнайтед. Отгоре на всичко той е и капитан на отбора, което само по себе си обяснява и ужасните изяви на тима в последно време.

Наскоро обаче Ливърпул привлече Луис Диас и това се оказа засега поредният великолепен трансфер на Юрген Клоп. Милионите фенове на червените по света се надяват и с Дарвин Нунес да бъде същото..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай