Това ли е магьосникът, наследил Ериксен?

Датчаните сътвориха истинско чудо в групата.

Това ли е магьосникът, наследил Ериксен? | StandartNews.com

Факт е - Дания преживя голяма драма в началото на Евро 2021, когато животът на една от звездите на отбора Кристиян Ериксен висеше на косъм. Това се отрази на психиката на играчите, дойдоха и две загуби, едната от аутсайдера Финландия.

В един момент всичко като че ли приключи за "червения динамит" на този шампионат. И остана единствената, най-важната радост - Ериксен бе спасен. Оказа де обаче, че хубавите новини не свършват дотук!

В стила на най-добрите години на прочутия "червен динамит" Дания изригна мощно и разгроми Русия с 4:1, за да се класира за осминафинал на Евро 2020. Публика, треньори, щаб, играчи - всички полудяха. А Ериксен гледаше триумфа. У дома - тихо, спокойно, под семейните грижи. Но бе на линия.Видяхме и друга уникална ситуация.

Дания успя да се класира директно за осминафиналите с две загуби и само една победа в групата. За това помогна и стечението на обстоятелствата. Но съдбата обича смелите, нали така?Оккъде обаче тръгна всичко.

От 20-годишният Микел Дамсгорд, считан за наследник на Кристиан Ериксен в датския футбол. Такъв тип играчи - десетки, които нямат тайни и в последния пас, и в удара отдалеч, и в изпълняването на статични положения, винаги са били на огромна почит.

Символично именно човекът, заместил Ериксен след кошмара от първия двубой с Финландия, се загърна в наметало на магьосник - роля, която Кристиан изпълнява от поне 7-8 години с екипа на "червения динамит"

.Такива магьосници Дания е имала винаги през годините. Пребен Елкер, Арнесен, Алан Симонсен. Всичко това показва едно - Дания в никакъв случай не бива повече да бъде отписвана на това първенство. Очакваме с интерес осминафиналната битка на датчаните с друг симпатичен отбор - този на Уелс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай