Тони Здравков: Няма как да съм доволен

Тони Здравков: Няма как да съм доволен  | StandartNews.com

Паралимни. Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков коментира впечатленията си от контролната среща с руския Мордовия, в която „сините" загубиха с 1:2. „Няма как да съм доволен след загуба. Изиграхме един мач при много силен вятър и това ни затрудни през първото полувреме. Когато играеш при вятър трябва да упражняваш повече преса, да шутираш повече по посока на вратата. Това не го направихме на сто процента и не го демонстрирахме, въпреки, че се опитвахме. Допуснахме два много елементарни гола, след наивни грешки. Пропуснахме да отбележим и дузпа", каза Здравков.

„През първото полувреме не съм доволен и от отношението на някои от нашите футболисти към самия мач. Според мен определено го бяха подценили. През второто полувреме се видя, че ние сме по-техничния отбор, владеем топката ниско по тревата, с много по-добра отборна игра. От тази гледна точка съм доволен", допълни Здравков, цитиран от официалната страница на "сините".

„Павел Чмовш е от два дни в отбора и вчера и днес сутринта е направил две тренировки с топка. Видя се, че той е човек, който не бяга от единоборства, който може да играе за първа топка и когато я отнеме може да я подаде. Видя се и липсата на комуникация между него и другите при втория гол. Но това го отдавам на езиковата бариера. Това ще бъде преодоляно. Надявам се Валери Божинов да получи права да играе в Левски. Цецо Генков тренира сутринта наравно с всички останали, но на обяд, когато трябваше да се съберем за разбор, докторът каза, че е вдигнал температура", каза още Здравков.

„Силната страна на новото попълнение Пламен Крумов е на десния бек. Той ще бъде конкуренция на Дъстли Мюлдер. На всичкото отгоре Дъстли е наказан за мача със Славия. Пламен може да играе и вляво на защитата, ако се наложи. Играл е в Черноморец преди време и като десен външен. Така, че той е поливалентен футболист. Смятам, че винаги ще бъде полезен. Продължаваме да търсим ляв защитник. Разговорите с хората които сме набелязали леко зациклиха, но се надявам до ден-два този въпрос да се разреши. Ако не, ще играем с наличния потенциал", заяви Здравков.

"Левски" се готви днес без Антони Здравков. Треньорът стана поредната жертва на вирус, който върлува в лагера на "сините". Сухия си остана в стаята, за да не зарази останалите. Така заниманията бяха водени от помощниците му Мариян Христов, Елин Топузаков и Ясен Екимов. От настинката се оплака и треньорът на вратарите Руслан Михайлов. Цветан Генков също е сред жертвите на вируса.

От "Левски" се надяват, че утре групата в Агия Напа може да се увеличи. Тимът от "Герена" води преговори с двама чужденци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай