Токио връща пари за олимпийски билети

Заявленията се приемат до 30 ноември

Токио връща пари за олимпийски билети | StandartNews.com

Организационният комитет на летните олимпийски игри Токио 2020 отвори днес процедура по приемане на заявления за възстановяване на суми за билети, закупени за форума, който беше отложен от 2020 г. до 2021 г. Това се съобщава на официалния сайт на организационния комитет.

Той съдържа подробни инструкции как да си върнете средствата, необходимите формуляри за попълване и други материали. Когато подавате заявление, не е необходимо да въвеждате отново данните на банковата карта, с която е направена покупката.

Ще може да се подаде заявление до 30 ноември. Подобна процедура за възстановяване на суми за закупени билети за Параолимпийските игри ще продължи от 1 декември до 21 декември. Жителите на Япония, които получиха възможност да направят покупка след тегленето на лотарията, ще могат да върнат парите. Чуждестранните граждани ще трябва да се свържат с официалните търговски бюра в техните страни.

Организационният комитет отбелязва, че ако ситуацията с пандемията на коронавирус не се стабилизира, ще бъде организирана друга фаза на възстановяването. Предвиждаше се да се продадат около 10 милиона билета за Олимпийските игри в Токио. Общо до момента са продадени около 4,4 милиона билета за Олимпийските игри и 970 хиляди за Параолимпийските игри.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията на коронавируса, състезанието беше отложено за една година и ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021 година. В същото време името на игрите в Токио 2020 е запазено.

През юни организационният комитет на игрите в Токио официално се застъпи за опростяване на формата на състезанието за следващата година. Предвижда се те да бъдат организирани на базата на три основни принципа: осигуряване на безопасна среда, минимизиране на разходите и опростяване на формата на игрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай