Тодор Неделев: Ще се наложа в "Майнц" при новия треньор

Тодор Неделев: Ще се наложа в "Майнц" при новия треньор | StandartNews.com

Тодор Неделев е единственият българин в Бундеслигата. Нещо което отчете и Любослав Пенев. Момчето от Белозем не личи да е притеснен, че откакто е в "Майнц", рядко му гласуват доверие да играе. Напротив - амбициран е след смяната на треньора да се наложи. В същото време Неделев се превръща в основен състезател за "А" тима. Той се съгласи да сподели любопитни неща пред "Стандарт".

За националния отбор

Радвам се, че отново съм повикан. Настроението е приятно. Работим. Срещу Канада ще е една важна контрола за нас, предстоят ни квалификации през септември. Щастлив съм, че мога да работя с Любослав Пенев. Според мен той е много добър треньор и научаваме от него нови неща.

За "Майнц"

В началото след контузията ми беше малко трудно. Постепенно започнах да свиквам. Изиграх няколко мача за втория отбор, което беше важно за мен. Надявам се от новия сезон всичко да е наред. Иначе "Майнц 05" за трети път в историята се класира за евротурнирите.

Новият треньор

Разбрах, че са сменили треньора, едва след като се прибрах в България. На 16 юни, когато ме викат за подготовка, ще се срещна с него, ще се запознаем. Казаха ми обаче, че имам голям шанс да бъда титуляр, ако се влагам. Нещата след смяната на наставниците ще са различни и това ме обнадеждава.

За Германия

Там животът е съвсем различен от ежедневието в България. Езикът ми беше доста труден в началото и комуникацията се губеше. Започвам лека полека да разбирам и да говоря. Учителите, които ми преподават, са спокойни и търпеливи, не пресилват нещата. У нас се чудят защо не се налагам, но трябва да се знае, че никак не е лесно. Млад съм и има време да успея в Бундеслигата.

За връщането в "Ботев"

Не съм разговарял с"Ботев", не знам нищо. Ако двата клуба се споразумеят, аз нищо не мога да кажа. Футболист съм на "Майнц05". Желанието ми е да остана в Германия. Естествено, че следя какво се случва с "Ботев". Това е отборът на моето сърце. Обичам него, както и публиката му. На мача за Купата на България срещу "Лудогорец" бях сред феновете в Бургас. Те отдавна чакаха този мач. Подкрепата за "Ботев" бе фантастична. Не мисля, че "бултрасите" имат вина за случките по трибуните - просто имаше повече емоция.

Немската кухня

Кухнята в Германия е нормална. Не се оплаквам. От клуба си имат изисквания с какво да се храним. Липсват ми по-скоро близките хора, отколкото храната в България. Професионалистите обаче трябва да се научат да се справят с това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай