Тобиас Нолде е победителят в 1-вия етап на 69-та Международна колоездачна обиколка на България

На церемонията по награждаване пред парк - хотел "Санкт Петербург" присъства и Здравко Димитров

Тобиас Нолде е победителят в 1-вия етап на 69-та Международна колоездачна обиколка на България | StandartNews.com

На 28 август в 12:15 ч. пред Национален стадион „Васил Левски“ в София бе даден старт на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България. Колоездачите потеглиха по трасето на първия етап София – Пловдив с дължина от 177 км. В него бяха предвидени два премийни спринта, като първият беше в Самоков, а вторият в с. Лозен. Състезателите финишираха в Пловдив в 16:25 ч. пред парк-хотел „Санкт Петербург“.

 

Победител в първия етап стана Тобиас Нолде от отбора на P&S Benotti, който премина по трасето от София до Пловдив за 3 часа и 34 минути.  Той стана и първият носител на жълтата фланелка за лидер във временното класиране. Тя му бе връчена от Коста Чолаков - главен и зпълнителен директор на ДЗИ, генерален партньор на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България.

На церемонията по награждаване пред парк - хотел "Санкт Петербург" присъства и Здравко Димитров - кмет на Община Пловдив, който връчи зелената фланелка за най-активен състезател на победителя Тобиас Нолде.

Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор Gallina Ecotek Lucchin iColosio е носителят на бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23 години. Неговият съотборник - Франческо ди Феличе, облече бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач.

Вторият етап от обиколката с дължина 106 км ще стартира днес от с. Граф Игнатиево до Троян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай