Тина Мазе би в мъглата

Тина Мазе би в мъглата | StandartNews.com

Зьолден. Словенката Тина Мазе спечели с лекота първия гигантски слалом за Световната купа в Зьолден, Австрия. 29-годишната алпийка поведе още в I манш със 0,74 сек. на втората Теса Уорли (Фр), а трета на 1,59 сек. бе Виктори Ребенсруг (Гер).

Вторият манш тръгна с час закъснение заради мъглата, която падна на финала на глетчера Ретенбах. Въпреки че видимостта не бе най-добрата, от ФИС разрешиха маншът да започне. В него от 30 стартирали 7 не завършиха, сред които и носителката на световната купа Линдзи Вон (САЩ), която в I манш бе 12-а.

Във финалното спускане нервите на Уорли и Ребенсбург не издържаха и те пропуснаха врати. Благодарение на големия си аванс от първото спускане Мазе взе 12-ата си победа за Световната купа с общо време от 2:31,41 мин. Успехът е трети за словенката с Зьолден след 2002 и 2005. В гигантския слалом тя има вече 9 победи. Втора на 0,42 сек. е местната звезда Катрин Цетел, а трета на 1,71 сек е другата австрийска Щефани Кьоле. За първия гигантски слалом на мъжете утре се очаква времето да се оправи и да няма мъгла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай