Тимът на Митко е тв отличник

Тимът на Митко е тв отличник | StandartNews.com

Лондон. "Фулъм" може и да е сред клубовете, които живуркат във Висшата лига, но не е за подценяване. Отборът е в Топ 3 на Лондон по най-много излъчвани домакински срещи. 98,4% от тях са стигнали до зрителите на Острова. По този показател клубът на Мохамед ал Файед изостава единствено от "Тотнъм" и "Арсенал". 15-е лондонски тима са прибрали общо 1,47 млр. долара печалба. Това прави 30% от общата сума, стигнала до касите на 92-а професионални клуба на Острова. "Челси" е номер 1 с 425 млн. долара, "Арсенал" е трети в Англия с 383 млн, а "Тотнъм" - 6-и. Тимът на Роман Абрамович прахосва по 282 млн. долара за заплати, "топчиите" - 233, а "шпорите" 153. Клубовете от столицата дават работа на общо 2700 души. Общо 6,5 млн души гледат мачовете в Лондон.

Северозапад

Тук са големите акули по печалба: "Манчестър Юн" (521 млн. долара), "Манчестър Сити" (376), "Ливърпул" (308) и "Евъртън" (132). 19-е клуба от региона са мазали общо 1 млрд долара или 35% от парите на Острова. "Червените дяволи" продължават да имат най-висок оперативен разход - 137 млн. долара. "Гражданите" успяха да го намалят до 34. Те обяче харчат най-много от всички по заплати. "Юнайтед" в това отношение е 3-и, а "Ливърпул" - 5-и. Общо 7,5 млн души са стъпвали на стадионите в региона.

Средна Англия

Клубовете тук са прибрали едва 652 млн. долара. "Астън Вила" единствени могат да се похвалят със сериозна печалба - 132 млн. и 9-о място в класацията на Англия. Клубът обаче има оперативен разход от 54 млн долара, след като му идват в повече заплатите на футболистите. По този показател бирмингамци са най-зле на Острова.

Североизток

Три местни гранда "Нюкасъл", "Съндърланд" и "Мидълзбро" са напълнили касите си с общо 309 млн. долара. "Свраките", които имат печалба от 151 млн. паунда са обявени за отличници от "Делойт". "Черните котки" са вдигнали едва с 2% парите, идващи в клубната каса. Освен това "черно-белите" са повишили с 5% и посещаемостта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай