Тервел размаза американец. Триумф в Калифорния

Това е 18 победа на по-малкия от братя Пулеви

Тервел размаза американец. Триумф в Калифорния | StandartNews.com

Българският боксьор Тервел Пулев победи американеца Диомандо Майнър в мач от тежката категория на професионалния бокс. Това е 18 победа на по-малкия от братя Пулеви на професионалния ринг и втори пореден успех в Коста Меса. Именно там през април той победи Джоел Шойгрен. За Майнър това е четвърта загуба в 14 срещи.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал преди галата на Кубрат и Тервел Пулеви. Допинг ченгета

Тервел спечели първия рунд. Втория беше предимно равностоен, но с леко предимство на българина. Минута преди края на третия рунд Пулев прати съперника си в нокдаун. В секундите след това Майнър беше доста неориентиран и опита да държи близка дистанция, за да не получи нов решителен удар от Тервел.

В четвъртата част предимството на българина оставаше видимо, а съперникът му все повече изпадаше в пасивност в атака. В петия рунд Тервел Пулев получи подутина на лявото рамо, но това се отрази особено на играта му. В последния рунд Майнър продължи да търси късата дистанция, за да избегне решителен удар от страна на Пулев. Точно в самия край българинът отново прати съперника на пода, но тогава дойде заключителния гонг.

Така 40-годишният Пулев продължава да има само една загуба на професионалния ринг. Тя дойде на 14 май 2022 г. от Сергей Ковальов. В останалите си срещи той е безапелационен – 18 победи (14 с нокаут).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай