Терористи наети за охрана на Евро 2016 (ОБЗОР)

Чаровници, представящи 24-те държави финалисти на европейското, позират в конкурса за красота в Руст, Германия. Победител е исландката Арна Йонсдотир

Терористи наети за охрана на Евро 2016 (ОБЗОР) | StandartNews.com

82 рискови елементи са наети от частните фирми в помощ на полицията

Според разследване на френското контраразузнаване, сред охранителите, наети за европейското първенство, 82-ма присъстват в базата данни като потенциални терористи, съобщава "Поан". Проверката е направена сред 3500 служители, наети от частни охранителни фирми, които ще подпомагат полицията и армията при охраната на турнира. Сред тях са идентифицирани 82 човека, които се водят от Генералната дирекция за вътрешна сигурност като рискови граждани, определени като заплаха за националната сигурност. Част от тях директно са определени като екстремисти. Очевидно частните фирми в градовете домакини не са били прецизни при подбора на персонал, обобщава "Поан". Любопитен детайл е, че те и досега са работили в системата за сигурност, но в средния и дребен частен бизнес. Част от тях са радикални ислямисти, а други са определени като хулигани, които са или с крайнодесни, или с крайнолеви политически убеждения. Според опоненти на контраразузнаването, черният списък е прекалено раздут. Според тях, в него са вкарани дори хора, които просто са се поздравявали със свои познати и приятели, потенциално набелязани като рискови елементи. Те на свой ред също са вписвани за проверка и са останали в списъка.

Евро 2016 ще бъде охранявано общо от 87 000 човека, от които 42 000 са полицаи и полицейски сътрудници, а 30 000 са жандармерия и военни.

Черната борса отвори, дават билети по Е6500

Стартира черната борса за билети на европейското. След като билетите бяха изкупени на няколко транша, част от тях се предлагат в интернет срещу 6500 евро. Организационният комитет моментално предупреди желаещите да не купуват билети "втора ръка", защото ще се прецакат. При първоначалната покупка на хартийките са отбелязани личните данни на оригиналния купувач и за да влезе той на трибуните, те трябва да съответстват на данните, които ще покаже при влизането си. По този начин препродадените билети директно стават невалидни и ще се третират като фалшиви.

Роналдо е за Холивуд, захапаха го исландците

Кристиано Роналдо и Пепе са само за Холивуд. Тази изцепка направи един от селекционерите на Исландия Ларс Лагербак. Спецът обяви това на брифинг днес. "Португалия разполага с един от най-силните футболисти на планетата, който също толкова ефикасен като актьор. Гледахме го в няколко добри португалски "филма" във финала срещу "Атлетико". Пепе също е за Холивуд", каза Лагербак. "Ще ми се такива деяния да се наказват по видеозапис след мачовете", добави шведският тактик. "Надявам се накрая всички да плачат, а ние да се смеем. Това е целта ни за Евро 2016. Разбира се за купата ще е нелепо да говорим. Първо, искаме да излезем от групата", обяви пък капитанът на Исландия Аарън Ейнар Гунарсон.

Премиерът изненада италианците

по време на днешната им тренировка в Коверчано. Матео Ренци дойде доста неочаквано, но селекционерът Антонио Конте веднага спря за кратко заниманието. Премиерът пожела успех на футболистите, а после се видя за кратко на четири очи с треньора. През това време футболистите набързо се организираха и подписаха екип на отбора. Накрая те го подариха на сина на Ренци - Францис.

Ключът към успеха е забавление

обяви звездата на Швеция Златан Ибрахимович. "На Евро 2016 ни се падна доста вълнуваща група. Ключът към успеха ни в нея е да се забавляваме и да се насладим на момента", добави той. "Доказах, че все още имам свеж ум. Менталната страна е 50 процента от футбола и това никога не е било проблем за мен", каза Ибрахимович. "Няма значение, че съм на 34 или 35, не съм имал по-добър сезон от този. Все още се развивам като футболист. За мен е най-важното да си върша работа. Смятам, че доста ми се получава", добави той.

Мората стресна Испания

с контузия пред Евро 2016. Титулярният нападател на настоящия европейски шампион най-вероятно ще пропусна първият двубой срещу Чехия. Алваро Мората получи травмата при успеха с 6:1 над Южна Корея. Направеният преглед е показал проблем с адуктора на левия крак. Контузията не е сериозна, но от медицинския щаб на тима не искат да рискуват с прибързано връщане на нападателя в игра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай