Теглят от 20,00 ч жребия за Sofia Open

Още двама отказаха участие в турнира

Теглят от 20,00 ч жребия за Sofia Open | StandartNews.com

По решение на ATP жребият за основната схема на Sofia Open 2020 ще бъде теглен днес в 20 часа в зала „Арена Армеец“, където от 7 до 14 ноември ще се проведе петото издание на тенис турнира от категория ATP 250.

Той трябваше да бъде теглен в 15:00 часа днес. Жребият ще бъде излъчен на живо на официалната фейсбук страница на Sofia Open.

Турнирът започва утре с мачовете от първи кръг на квалификациите. Първата сесия стартира в 12 часа, а втората - от 18. За 8 ноември (неделя) са предвидени мачове от втори кръг в квалификациите и първи кръг на основната схема на сингъл, като сесиите са от 13 и от 18 часа. В дните от 9 до 13 ноември, когато ще се играят срещи от първи и втори кръг, четвъртфинали и полуфинали на сингъл и на двойки, са със сесии от 12 и 18 часа. Финалите на двойки и на сингъл на 14 ноември (събота) са предвидени за 12 и 15 часа.

Трима български тенисисти получават "уайлд кард" за основната схема на надпреварата - Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев, а Габриел Донев получава покана от организаторите за участие в квалификациите. 

Междувременно стана ясно, че Лоренцо Сонего (Ит) и испанецът Алберт Рамос Виньолас няма да играят на турнира по тенис от сериите АТР 250 в София. Двамата бяха приети в основната схема от листата на резервите вчера, но отказаха да се включат в надпреварата. 25-годишният Сонего, 32-и в световната ранглиста, игра финал на турнира във Виена през миналата седмица. Рамос-Виньолас е 46-и в света в момента. 
Те се очаква да бъдат заменени от испанеца Пабло Андухар (№57 в класацията на АТР) и от Джордън Томпсън от Австралия (№61).
Организаторите освободиха и второто специално запазено място в основната схема, което е предложено на испанския ветеран Фелисиано Лопес, 64-и в подреждането на АТР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай