Съвсем скоро! Ето кой сменя Ел Маестро в ЦСКА

Краят му на "Армията" е предизвестен

Съвсем скоро! Ето кой сменя Ел Маестро в ЦСКА | StandartNews.com

Неизбеежното ще се случи във всеки момент.

ЦСКА ще извърши нова треньорска смяна, ако Нестор Ел Маестро не победи в предстоящото в събота от 21:15 ч. гостуване на Берое. Тимът не спечели и петия си двубой под ръководството на младия специалист през уикенда, като направи 1:1 с Черно море у дома.

Сърбинът с британски паспорт има едва една победа, две равенства и две загуби от началото на втория си престой на „Армията“ и досега изглежда неспособен да изправи отбора бързо на крака след махането на Саша Илич.

Нещо повече – при нова издънка ще последва съдбата му. Предстоящият между 5 и 9 септември лагер в Тетевен пък почти сигурно ще бъде воден от Стамен Белчев при такъв развой. Нестор Ел Маестро ще получи компенсация от 3 заплати, ако бъде уволнен, пише „България Днес“.

Той вече е минал по този път – в началото на 2019 г. сърбинът бе махнат след няколко месеца работа на „Армията“. „Не е безплатно да уволниш някого – струва пари. А колко струва, винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес“, каза малко преди освобождаването си тогава Ел Маестро.

Няколко седмици по-късно той се похвали, че си е тръгнал с добра неустойка. „Подписах договор през лятото и ми платиха много пари, за да съм начело. Сега ми платиха много пари, за да не водя повече отбора. Няма проблем за мен“, доволно коментира Нестор пред словашки медии.

След мача с Черно море младият наставник бе изпратен с викове „Оставка“ от трибуните. Той обаче няма намерение да си тръгва доброволно. „Имам договор до края на сезона, не мисля за оставка. Ние сме отбор, в който около 30 човека носят отговорност за това, което се случва. Може би аз съм най-главният. Сигурен съм, че качеството, което полагаме като усилия и тренировки, е добро и ще даде позитивни резултати“, категоричен бе сърбинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай