Световната купа във Варна е пред провал

Световната купа във Варна е пред провал | StandartNews.com

Появилите се нови проблеми около завършването на ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна застрашават провеждането на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика през май.

В сряда кметът на морската столица Иван Портних свиква спешно в кабинета си членовете на Организационния комитет, шефа на залата Минко Христов, представители на фирмата строител "Хидрострой", на полицията, пожарната и на всички останали институции, отговорни за изпълнението на многократно дадените обещания, че дворецът ще бъде готов и приведен в експлоатация навреме.

"Не знам нищо повече, освен че е свикана кризисна среща. Ние нямаме абсолютно никакъв друг вариант за провеждане на състезанието. Заявки за участие са подали гимнастици и акробати от близо 40 държави. Купени са вече самолетни билети. Твърдо ви казвам - нямаме друга алтернатива. Ако купата се провали, ще ни зачеркнат. Ще има солени глоби и наказания", каза за "Стандарт" председателят на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев. Той уточни, че основно изискване е да има подходяща тренировъчна зала с топла връзка, т.е. и софийската "Арена Армеец" не е вариант.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай