Световен шампион подкрепи кампанията на Христо Янев

Димитър Бербатов също се включи

Световен шампион подкрепи кампанията на Христо Янев | StandartNews.com

Световният шампион по футбол с Франция Оливие Жиру се включва в благотворителна кампания на българския треньор и бивш играч на ЦСКА Христо Янев. Самият Янев днес говори за този свой проект извън футбола на пресконференция и разказа, че освен нападателя на Челси, е получил подкрепа и от българските звезди Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.

Янев, който преди дни изкачи най-високия връх в Европа- Монблан, днес обяви подкрепата си за фондация "Вълшебен свят" и тяхната инициатива "Побеждаваме агресията заедно!". Тя се реализира с финансирането на Министерството на младежта и спорта.

В рамките на проекта ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения за младежи, където основен фокус ще бъде не само забавлението чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социално отговорно поведение и ограничаването на агресията. Част от инициативата е и един от най-добрите отбори по електронни спортове в България- Тийм Върколак.

"Поздравявам организаторите за добрата инициатива и се надявам това да бъде заразяващ пример. Аз самият искам да помогна за изграждането на Център за помощ на аутисти, нека да се стимулира тяхното развитие", започна Янев.

"Говорил съм с много хора от света на футбола за помощ, но не непременно за финанси. Получих много силна подкрепа от Митко Бербатов, от Мартин Петров, от Стилиян Петров. А също така и от Оливие Жиру", каза бившият национал. Роденият в Казанлък бивш футболист е бил съотборник със звездата на Челси в Гренобъл.

"Очаквам екипи на някои големи футболни отбори от целия свят, които ще бъдат подписани от звездите", добави Христо Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай