Свалиха обвиненията от Рибери и Бензема за секс с непълнолетна

Свалиха обвиненията от Рибери и Бензема за секс с непълнолетна  | StandartNews.com

Париж. Свалиха всички обвинения от ключовите френски национали Франк Рибери и Карим Бензема, които бяха на съд за секс с непълнолетна проститутка. Те можеше да бъдат осъдени на до 3 години затвор, както и глобени с до 45 хиляди евро, ако бъдат признати за виновни.

Те бяха обвинени, че са правили секс с момичето на повикване Захия Дехар през 2009 г., която тогава не е била навършила 18 години.

Съдебното дело започна още през лятото на миналата година, но фенският съд чак днес потвърди, че обвиненията са били премахнати. Дехар признала, че нито един от двамата не е знаел реално на колко години е била по времето на инцидента.

"Отиваме спокойни и ще се борим", заяви адвокатът на Рибери Карло Алберто Бруса преди делото този понеделник.

Двамата национали претендираха, че не са знаели за възрастта на момичето. Когато Бензема е ползвал услугите й, тя е била на 16 г., а Рибери е правил секс с нея, когато е била 17-годишна.

Нападателят на "Байерн" обясни, че тя му е била изпратена като "подарък" в Мюнхен през 2009 г. за 26-ия му рожден ден и не е имало как да знае, че не е навършила 18 години.

Бензема отрича да е правил секс с нея при срещата им в парижки хотел, въпреки че е обвинен в това. Дехар признава за секс с двамата, но уточнява, че ги е излъгала за възрастта си.

Тя се отказа да води гражданско дело. "Тя не иска нищо", заяви адвокатът й Даниел Ваконсен.

Въпреки че правенето на секс във Франция не се наказва при навършването на 15 години, плащането за секс с непълнолетна е наказуемо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай