Страшен скандал с болния Шумахер! Разкритието

В основата му стои клюкарска медия

Страшен скандал с болния Шумахер! Разкритието | StandartNews.com

Избухна голям медиен скандал, свързан с легендария пилот Михаел Шумахер.

Преди повече от девет години Михаел Шумахер претърпя тежък инцидент на ски във френските Алпи. След това трагично събитие бившият състезател е извън общественото внимание. Не е ясно как се справя днес - семейството му последователно защитава личния му живот.

Въпреки масовия интерес на много медии, интервюта с легендата на Формула 1 не са позволени. Не всички таблоиди обаче могат да приемат това. Заглавието с удебелени букви на корицата на списание "Die Aktuell" от 15 април гласи: "Михаел Шумахер: първото интервю". 

Зад целия материал стои фалшив разговор, в който редакторите на списание "Die Aktuell" са накарали изкуствен интелект да формулира отговори на въпросите на интервюто.

Корицата на списание "Die Aktuell" препраща към изфабрикуваното интервю с Михаел Шумахер.

Като индикация, че интервюто е фалшиво стои добавката в текста „Звучи измамно истинско“ под удебеленото заглавие. То е написано с малки букви.

В хода на фалшивото интервю Шумахер дава отговори дали например ще се върне в публичното пространство в бъдеще или какво е здравословното му състояние.

„Интервюто беше в интернет. На сайт, който е свързан с изкуствения интелект или накратко AI.“

Онлайн порталът "Übermedien" уместно обобщава съмнителното действие в медиен преглед: "Твърде глупаво, за да е истина." Тази "забележителна наглост" няма нищо общо с журналистиката.

Възможно е да са ползвани и стари интервюта на звездата и да е слепен текст с тях, пише Труд. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай