Стойчо Стоев: Оптимист съм за реванша

Има симбиоза между мен и играчите, радва се треньорът

Стойчо Стоев: Оптимист съм за реванша | StandartNews.com

Разград. Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев е оптимист преди реванша срещу "Базел" довечера от 21,45 часа на "Сант Якоб парк". Въпреки загубата с 2:4 в първата среща специалистът е спокоен.

"Настройката е добра. Най-малкото ще се стремим да извлечем максимума от тази среща, а това значи победа. Швейцарците са немци и едва ли ще ни подценят", направи интересно откритие наставникът. Стоев все пак призна, че нещата не са същите, както при предишното гостуване, което бе в Белград:

"Малко по-различна е тръпката. Срещу "Партизан" имахме позитивен резултат. Трябваше да ги преодолеем, за да отидем в едва от двете лиги. Свършихме тази работа, което ни дава успокоение". Стоев отрече, че ще прави драстични промени в състава:

"Няма да правя кой знае колко експерименти. Това са мачове, в които се трупа опит. Аз съм сигурен, че с всеки следващ мач на международно ниво ще се представяме по-добре. Не мисля, че ни надиграха толкова много в София. Допуснахме груби тактически грешки и те ги наказаха. Между мен и играчите обаче се получава вече една добра симбиоза".

Очаква се в стартовите единадесет на "орлите" да се появи Мисиджан по десния фланг за сметка на Дани Абало. Наказаният Кайсара пък ще бъде заменен от Витиня или Шоко.

Атмосферата в лагера на "Базел" се отрови в дните преди втория мач с "Лудогорец". По време на равенството срещу "Люцерн"(1:1) Филип Деген и треньорът Мурат Якин си размениха реплики. Вчера пък опитният защитник, който мина и през "Ливърпул", даде интервю пред "Баслер Цайтунг". "Не ми е приятно, че Мурат Якин ме критикува публично. Той прави това и с брат ми Давид (той също играе в "Базел"). Дразня се, защото давам всичко от себе си, а тези критики повлияха и на публиката, която ме освирква", възнегодува Филип Деген. В края на интервюто играчът, който рядко е пускан като титуляр, все пак омеква: "Подписах с тима за 3 години и искам да остана. Аз проблем с Якин нямам, дано и с него е така".

Румънски ескорт от полицаи с мотори позволи на "Лудогорец" да избегне адските задръствания в Букурещ. Шампионите избраха летище "Отопени" край столицата на комшиите, за да стигнат най-бързо до Базел. Българите бяха поети на влизане в Букурещ от органите на реда, които безпрепятствено отведоха "орлите" до аеропорта. Пътуването до северния швейцарски град отне малко над 2 часа. В хотел "Стъки" футболистите и делегацията на разградчани бяха приятно изненадани. Домакините се бяха погрижили да посрещнат нашите със специална табела. На нея на български и немски пишеше "Добре дошъл", а емблемата на "Лудогорец" беше старателно залепена върху винила. Вчера Марселиньо и компания проведоха официалната си тренировка на терена на "Базел". В групата на Стойчо Стоев ще разчита на 19 играчи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай