Стойчо Стоев: Неприемливо е А група без ЦСКА

Стойчо Стоев: Неприемливо е А група без ЦСКА | StandartNews.com

"За мен е неприемливо да няма ЦСКА в А група. Вечното дерби е неповторимо усещане. Мисля, че тази липса ще натежи. Специално на мен като треньор няма да ми е приятно. Мисля, че тези мачове си заслужават. Надявам се нещата да се развият добре за ЦСКА", това заяви старши треньорът на "Левски" Стойчо Стоев в ефира на БНТ.

"Донякъде наистина злото е за добро. Аз имам най-реална представа за това до къде можехме да стигнем в Лига Европа, ако се бяхме класирали. Ние реално нямахме отбор за Лига Европа, но това пак не оправдава онова, което се случи. Когато се тръгне на компромиси от съдията, в един момент това рефлектира върху неговото съдийство. Говоря за това, че в мача с "Черно море" във финала за Купата имаше ситуация, в която можеше да изгони Борислав Стойчев, след това имаше червен картон за играч на "Черно море" и след това дузпата, която той нямаше да свири, защото знаеше, че ще има нападки към него", каза още наставникът на "сините", цитиран от Гонг.

Относно смяната на Антонио Аниете Стоев коментира: "Трябваше да бъде сменен Валери Домовчийски, но в един момент се контузи Аниете, дадоха ми знак от вътре, че трябва да бъде заменен и трябваше да решавам какво да правя. Реакцията на един треньор е в рамките на няколко секунди. Тези, които коментират, могат да премисля. Аз приемам всичко нормално, в цял свят е така. Аз се опитвам да си правя самоанализ. Не искам да се разпростирам. За мен грешките ни бяха в края, когато бързахме, вместо да успокоим темпото. Затова казах, че сме зелени, а думите ми бяха разбрани неправилно. Просто аз не конкретизирах двата си мача срещу "Локо" Пд и ЦСКА, затова твърдях, че "Левски" няма да изпадне от първата шестица, но тогава аз бях заложник на времето", добави той.

"Ако ви кажа, че ми е лесно да се абстрахирам от трудностите и да работя, не е лесно. Аз знам, че ако не се фокусирам върху преките си задължения, а отдавам значение на някакви медийни писания и прочие, в един момент моята работа няма да е същата. Това ще ми пречи на основните ми задължения. Затова се стремя да не обръщам внимание и да се изпълнявам задълженията. Аз не искам да съм посредствен. Искам да постигам успехи. За себе си знам и съм решил, че ако безверието ме обземе, това ще е краят на моята кариера", продължи той.

"Лудогорец" и "Левски" са два различни полюса. "Лудогорец" е система на работа, организация, финанси. Левски е традиция, история и наистина голяма публика. Сега като треньор на този отбор разбрах каква подкрепа може да е публиката. Наистина тя е душата на отбора. Надявам се да продължават в този дух. Тези хора наистина обичат със сърцето си отбора и се надявам във времето любимият им клуб да им носи повече радост", сподели още треньорът на "Левски".

"Искрено пожелавам на Ивайло Петев да се справи успешно в националния. Знам колко сложна е тази професия. Много трудна задача му предстои. Той със сигурност оценява. Всеки един добър резултат ще е позитивизъм и за него, и за българския футбол. Надявам се да успее да накара отбора да играе добре", каза още Стойчо Стоев.

"Водим разговори с всички играчи – и с тези, които искаме да останат и тези, с които ще се разделим. Бях подкрепен от ръководството да направим радикални промени. Ние може би ще започнем от доста сложно начало. Сега има редуциране на бюджета. Така е нормално, че не можем да изберем голямо качество от футболисти. Имам поглед и върху наши играчи, и върху чужди. Надяваме се да го привлечем, за да изградим стабилен отбор във времето. Понякога ме питат какво е това време. Един път е малко, друг път е повече", каза пред БНТ още Стоев.

"Чакаме отговор от Аниете дали ще остане или не. Всеки си търси съдбата. Аниете е играч, който може би публиката го прие с това, че имаше страст у него и я проявяваше на терена. Така феновете го припознаха", добави спецът.

"Никога не съм казвал, че Пламен Илиев е слаб вратар, просто на този етап търся по-различни играчи", завърши Стойчо Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай