Стотици се простиха с легендарния Петър Жеков

Играчите на ЦСКА поднесоха специални венци

Стотици се простиха с легендарния Петър Жеков | StandartNews.com

Стотици хора изпратиха по последния му път една от големите легенди на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков, който почина в събота на 78-годишна възраст. Най-напред дойде вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който поднесе венец от името на централата, предава БТА.

Дойдоха и голяма част от ветераните на червения клуб, някои от които и бивши съотборници на Вълшебния стрелец, както беше известен Жеков. Аспарух Никодимов, Пламен Марков, Ангел Рангелов, Димитър Пенев, Адалберт Зафиров, Анатоли Нанков, Петър Витанов, Красимир Горанов, Тодор Колев. Сред хората, които дойдоха да си вземат последно сбогом във фоайето на националния стадион "Васил Левски" беше и Александър Томов, който беше два пъти президент на ЦСКА, както и Петър Калпакчиев – шеф на клуба в началото на 90-те години.

Фенове на ЦСКА начело с лидера им Иван Велчев също дойдоха пред националния стадион, за да изкажат последно сбогом на голмайстор номер 1 в историята на ЦСКА и доскоро на Първа лига. Сръбският треньор на армейците в момента Саша Илич и част от футболистите на мъжкия тим също дойдоха да изкажат почитта си. Тибо Вион пък поднесе венеца от името на ЦСКА. Венци бяха поднесени също така от собствениците на клуба Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, от легендата Христо Стоичков, от ПФК Берое (Стара Загора), от Клуба на ветераните на Берое, от фенската организация Animals, както и други фенклубове.

Кариерата му е украсена от 339 мача и 256 гола, а за националния отбор на България вкара 25 попадения в 44 мача. Като треньор работи в Хебър (Пазарджик), Добруджа (Добрич) и Вихрен (Сандански). Заемал е длъжности в ЦСКА и в БФС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай