Стосър потвърди: Идвам за турнира в София

Стосър потвърди: Идвам за турнира в София | StandartNews.com

София. Австралийката тенисистка Саманта Стосър потвърди днес участието си на Турнира на Шампионките в София, започващ на 29 октомври.

"Добри новини - класирах се за Турнира на Шампионките в София. Но сега съм в Москва, загрявайки за първия си мач на Купата на Кремъл. Благодаря на всички в Осака, беше страхотна седмица", написа 29-годишната Сам Стосър в профила си във Фейсбук. Именно спечелването на титлата в Осака осигури на австралийката билет за София. Най-големият успех в кариерата на Стосър досега е триумфът й в US Open през 2011-а.

Освен австралийката към този момент за шоуто в София са сигурни Цветана Пиронкова и Ана Иванович, които получиха уайлд кард от организаторите, a рускинята Елена Веснина разкри, че се отказва от финала за „Фед Къп" срещу Италия за да играе на Турнира на Шампионките.

Мария Кириленко намекна, че ще последва примера на сънародничката си, а освен нея Симона Халеп и Ализе Корне също изглеждат сигурни участнички на фона на класирането си в ранглистата.

Сериозни шансове за класиране имат още Даниела Хантухова, Луцие Шафаржова и Анастасия Павлюченкова, а в последния момент може да се появи и ново име в зависимост от това коя тенисистка ще спечели провеждащия се в момента турнир в Люксембург. Осмицата за София ще е ясна в края на тази седмица, когато завършат турнирите в Люксембург и Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай