Стоичков посрещна гостите си с отбрани български вина

Стоичков посрещна гостите си с отбрани български вина | StandartNews.com

От всички краища на света световният футболен елит се събра, за да засвидетелства своя респект и признание за успехите на Камата. Гостите бяха посрещани и настанявани в рамките на изминалите два дни, за да може да се включат в грандиозното шоу, което ще се състои днес на стадион "Васил Левски" в столицата.

Над 40 звездни имена на футболната сцена и още над 50 големи футболни легенди, треньори и шефове на футболни клубове, част от които добри семейни приятели на Камата, са негови ВИП гости. Сред звездните имена са Хосе Мари Бакеро, Хосе Алесанко, Георге Хаджи, Джика Попеску, Михаел Лаудруп, Хулио Салинас, Мигел Надал, Йон Андони Гойкоечеа, Паоло Малдини, Роберто Баджо, Деметрио Албертини, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Жан-Пиер Папен. Всички те са настанени във ВИП условия, а като комплимент получиха вина, чиято марка F2F означава „среща лице в лице".

Организаторите на събитието са избрали един от носителите на най-престижните златни отличия в световните винени конкурси за 2015 година, за да покажат високото ниво на винопроизводство в България. Избата, която ще изпрати своите вина по всички краища на света е от традиционния винарски регион на град Съединение, известен с плодородни почви и наистина световно признати вина.

F2F е бутиково вино за ценители, защото всеки сезон от него се бутилират до 5000 бутилки от подбрано най-високо качество грозде. Носител е на редица световни отличия, последните от които Златен медал от Mundus Vini 2015 – Германия за уникалния за България сорт Dornfelder и Златен медал за сорт Chardonnay от Concours Mondial отново през 2015 година. Още при създаване на лозовите масиви за направата на тези бутикови вина са изследвани историята на климата, направен е анализ на почвените слоеве, избор на подложка и подходящ клон от сорта. Лозята се намират в най-слънчевата част на землищата на селата Найден Герово, Правище, Драгомир и др., със 102 дни средногодишно слънцегреене и топла есен. Гъстотата на засяване е 400 лози/дка, разстоянието между лозите е 2,5 м, което води до добра проветривост и пълноценно слънцегреене (лозите не се засенчват помежду си). Следва малолактична ферментация в малки съдове и отлежаване в нови френски дъбови бъчви от 4 до 14 месеца в зависимост от сорта. Задължително е отлежаването в бутилка – най-малко 3 месеца, а при някои сортове и реколти достига до 7 месеца преди лансиране на пазара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай